Neste uke flytter de første beboerne inn

De siste møblene monteres, gryter og tallerkener stables på kjøkkenet, aktiviteter planlegges, opplæring og testing av utstyr går på høygir. Neste uke flytter de første beboerne inn. – Vi har tett program disse dagene, men det viktigste er at beboerne skal føle seg velkommen og trygge når de flytter inn, sier daglig leder Hamid Reza Irai.

Første dag i ny jobb ved Diakonveien Omsorg+. Samtlige ansatte samlet for et historiske gruppebilde – med én meters avstand.

Første dag i ny jobb ved Diakonveien Omsorg+. Samtlige ansatte samlet for et historiske gruppebilde – med én meters avstand.

I en drøy uke har det vært intens aktivitet ved Diakonveien Omsorg+. Lastebiler har levert utstyr og varer, møbler og IT-utstyr. Elektrikere har montert TV-skjermer og prosjektorer, og utstyr og maskiner blir testet.

Samtidig skal nye ansatte gjøre seg kjent med bygget, med utstyr og lage planer for å skape gode dager for beboerne som flytter inn i de 124 leilighetene.

 

Utpakking med munnbind

Og alt skjer – midt under en pandemi – med munnbind og strenge restriksjoner.

– Det er klart at pandemien gir oss noen utfordringer, sier Hamid Reza Irai.

– Blant annet så må vi ha opplæring av ansatte i små grupper, som igjen må lære opp de andre ansatte. Det betyr at opplæring tar lengre tid.

– Det betyr at Bydel Vestre Aker må legge opp til at veldig få kan flytte inn hver dag på grunn av smittevern. Vi regner med at 4–6 beboere kan flytte inn hver dag, og det kan bety at det går 6-8 uker før alle er på plass.                  

– Det er faglig utfordrende og veldig spennende. Et helt nytt team av ansatte skal sveises sammen. Vi skal gi våre beboere en god start, et godt førsteinntrykk. Samtidig har vi en pandemi gående, med alt det medfører av smittevern og rutiner. Alt dette skal vi håndtere samtidig som vi tar vare på våre beboere på en trygg og best mulig måte.

For de fleste nyansatte var dette første gang de gikk inn hoveddøren i Diakonveien Omsorg+.
For de fleste nyansatte var dette første gang de gikk inn hoveddøren i Diakonveien Omsorg+.

Åpen kafé for alle

Det er også mye planlegging som skal på plass. Husvertene lager aktivitetsplaner, og må ta høyde for små grupper og minst to meters avstand. På kjøkkenet lages det menyer, og man klargjør spørreskjema til beboerne for å finne ut hva de liker å spise. Mange større aktiviteter, som treninger, er lagt på is inntil videre på grunn av koronarestriksjoner.

Kaféen åpner derimot 1. desember, og denne vil være åpen også for naboer og forbipasserende.

– Vi starter opp, men er nødt til å være veldig påpasselig med at ikke for mange er inne samtidig eller sitter for tett. Det er mulig vi må ha en form for vaktordning, men vi vil prøve og se hvordan dette går. Uansett merker vi stor interesse fra naboer og folk som går forbi, og mange er nok nysgjerrig på å se hvordan bygget har blitt, sier daglig leder Hamid Reza Irai.

Den offisielle innvielsen av bygget er planlagt i januar 2021. 

Her kan du lese mer om Omsorg+-boliger og hvordan du søker om plass.

Her kan du laste ned Bydel Vestre Aker sin brosjyre om Diakonveien Omsorg+

Relaterte nyheter

;