Hopp til hovedinnhold

Diakonhjemmet hage med barns øyne

Utstilling på Informasjonssenteret til Diakonhjemmet hage gir et glimt av barnas fantastiske kreativitet.

Barna klipper snora for barnekunstutstilling. Fra venstre: Eli Lund (Borgenveien barnehage) Max Nazari Øyra, Wilma Ose Yggeseth, Sonja Sandbu Lundgreen, Mathilde Bruvoll Holtet og Olivia Roslyn Bradbury, Norunn Bru Rem (Steinerud barnehage) og Lisbet Røsok Maloku (Borgenveien barnehage/Steinerud barnehage).
Oppdatert:

En unik barnekunstutstilling skildrer Diakonhjemmet hage gjennom øynene til barn fra Steinerud barnehage og Borgenveien barnehage på Diakonhjemmet.

Stiftelsen inviterte barn i barnehagene til å lage bilder, tegninger og konstruksjoner om hvordan de tror Diakonhjemmet hage kommer til å se ut i framtiden. Barna ble med på en morsom læringsreise om Diakonhjemmet hage i oppstarten av samarbeidet i januar. De besøkte Informasjonssenteret, fikk se informasjonsfilmer om byggeprosjektet og lærte om hvilke ulike virksomheter som vil komme.

-- Dette samarbeidet knytter barnehagene og barna våre enda tettere sammen med de øvrige virksomhetene på Diakonhjemmet. Både de som allerede er her, som sykehuset eller høyskolen, og de som kommer, som den videregående skolen eller sykehjemmet, sier Lisbet Røsok Maloku, styrer for begge barnehagene på Diakonhjemmet.

-- Barn har ofte en rik fantasi, og de trekker inspirasjon fra sine egne leker, eventyr, eller fantasiverdener. Dette kan føre til kreative «kunstverk» akkurat som det vi ser på Informasjonssenteret, legger Røsok Maloku til.

Maleri av den nye T-banestasjonen som skal bygges.
Maleri av den nye T-banestasjonen som skal bygges.

Oppdag magien i utstillingen

Utstillingen er en fargerik reise i Diakonhjemmet hage sett gjennom kreative og lekne objekter og tegninger. Barn har laget illustrasjoner rundt delprosjektene som skal bygges i Diakonhjemmet hage som bl.a. nytt sykehjem, t-bane og flerbrukshall. Barna har også laget spennende tegninger om parkområdet ved å tegne og male et frodig og stort grønt areal.

Objektene som ble laget spenner fra fargerike malerier og tegninger til kollasjer og en modell av Diakonhjemmet hage bygget av LEGO-klosser. Barna har skapt blomster, dyr, trær, hus og gravmaskiner som snart vil dukke opp på tomten.

Utstilling offisielt åpnet

Utstillingen ble offisielt lansert med en festlig åpning og snorklipping for barn og deres foreldre 12. februar. Nesten 70 familier deltok i arrangementet. Barna var stolte av sitt arbeid og brukte anledning til å forklare foreldrene om det de hadde laget.

Wilma 5 år deltok i snorklippingen. Hun forteller at hun har laget en skole, der det skal være en fotballbane. Det er gress og blomster der, og huset er pyntet med regnbuer.

En forelder til ett av barna, Kristina Bernandino, sier: -- Jeg synes det er utrolig gøy å se engasjementet rundt Diakonhjemmet hage. Det er fint at barna har fått eget prosjekt i prosessen, og at dette har resultert i en så flott og fargerik utstilling. Jeg har jo sett ivrigheten fra mitt barn angående dette, spesielt begeistringen for den nye T-banestasjonen som skal bygges!

-- Det er stas at alle som svipper innom biblioteket har mulighet til å se utstillingen. Dette viser hvor tett de ulike virksomhetene på Diakonhjemmet samarbeider. Det blir spennende å se det endelige resultatet i fremtiden, legger hun til.

Barn ser på en modell av Diakonhjemmet hage bygget av LEGO-klosser.
Barn ser på en modell av Diakonhjemmet hage bygget av LEGO-klosser.

50 år med samarbeid

Det med samarbeid med de ulike virksomhetene på Diakonhjemmet er ikke noe nytt for barnehagene. I 2023 ble det feiret 50 år med barnehage på Diakonhjemmet. I tillegg til samarbeidet om Diakonhjemmet hage har barnehagene bl.a. kontakt med beboerne i Diakonveien Omsorg+ gjennom ulike generasjonsmøter.

Velkommen til barnekunstutstilling

Barneverket skal stilles ut fram til midten av mars på Informasjonssenteret i Diakonveien 18, som er Bibliotek og læringssenter.

Her er det store tavler med informasjon, brosjyrer og planer om Diakonhjemmet hage. Informasjonssenteret byr på illustrasjoner, kart, korte filmer, informasjonsmateriale og presentasjoner.

Åpningstider er mandag-fredag, kl. 07.30-16.00.

Far og sønn leser svarene fra barna om hva de tror voksne gjør på et sykehjem
Far og sønn leser svarene fra barna om hva de tror voksne gjør på et sykehjem

Vil du vite mer?

Da kan du kontakte Kommunikasjonsrådgiver Diakonhjemmet Stiftelse Melissa Lyby.