Hopp til hovedinnhold

Informasjonssenter åpnet dørene til en oase av kunnskap

Åpningen av det nye informasjonssenteret ble feiret med taler, kaker, omvising og bra oppmøte.

Ingunn Moser, forstander og administrerende direktør, klipper snora ved hjelp av Kaj Boland, sjef for fellestjenester (t.v.), og Jon Solsrud, prosjektleder i Utvikling, innovasjon og bærekraft (t.h).
Oppdatert:

Diakonhjemmet feiret åpningen av informasjonssenter for Diakonhjemmet hage torsdag, 7. september med åpent hus. Åpningsdagen, som samlet nærmere 200 gjester, markerte en betydningsfull milepæl for Diakonhjemmet hage. Både studenter, beboere, ansatte, naboer, samarbeidspartnere og frivillige var med på feiringen i nye grønne omgivelser. 

Informasjonssenteret har som mål å fremme kunnskap om utviklingsprosjektet og få en best mulig dialog med publikum. God kommunikasjon med alle som påvirkes blir spesielt viktig gjennom hele den lange utviklings- og byggeprosessen. 

Skal vokse sammen

Under markeringen uttrykte Ingunn Moser, administrerende direktør og forstander ved Diakonhjemmet, sin glede over å ønske gjestene velkommen. – Diakonhjemmet hage skal bidra til at vi sammen kan utvikle virksomhetene våre innenfor helse, omsorg, utdanning og forskning. Diakonhjemmet hage skal bli en utprøvingsarena for framtidens omsorg. 

-De nye byggene vil stå i kort avstand fra hverandre slik at vi kan vokse fysisk tettere sammen, sa Moser. -Det er selvsagt ikke primært å bygge bygg, men å kunne tjene flere mennesker bedre, i flere deler av livsløpet. Diakonhjemmet hage er også et sted hvor mennesker møtes. I dette bygget, informasjonssenteret, håper vi på å få til mange menneskemøter. 

Flere gjorde dagen spesiell

Moser hadde også æren av å klippe snora - et sperrebånd med HEI på. 

Etter snorklippingen hørte gjestene korte og informative presentasjoner om bærekraft i Diakonhjemmet hage og byggeaktivitet i årene framover. 

 

Gjestene kunne være med på omvisning i området som skal bygges ut. Deltagerne ble forklart hvordan samarbeid mellom virksomhetene vil gi anledning til å utøve diakoni bedre og tjene enda flere mennesker. 

 

Det ble selvsagt servert marsipankake. Kaffe ble servert av Bønner på hjul som er et initiativ av de frivillige på Diakonhjemmet, hvor omsetningen går tilDiakonhjemmet sykehus. Andre frivillige fra Diakonhjemmet stilte opp med en hjelpende hånd. 

Frivillige Bibbi Birch (t.v.) og Anne Grundvig (t.h.) gjorde en god innsats for å støtte åpningsdagen.
Frivillige Bibbi Birch (t.v.) og Anne Grundvig (t.h.) gjorde en god innsats for å støtte åpningsdagen.

Vel verdt innsatsen

Britha Kristine Riseng Engebretsen, som er studentrådsleder på VID og går sitt andre år på sykepleierutdanningen, var blant gjestene. - Mitt første inntrykk av Diakonhjemmet hage er veldig positivt. Det kommer til å bli fint og vil bidra til å skape et bedre skolemiljø. 

 

Hun kommenterte videre -Jeg forventer at dette prosjektet kan være litt utfordrende i begynnelsen, spesielt når det gjelder å finne tid og sted å arbeide på skolen. Men, jeg tror virkelig at når prosjektet er fullført, vil det være vel verdt innsatsen. 

Britha Kristine Riseng Engebretsen, studentrådsleder på VID, står ved siden av en informasjonsplakat.
Britha Kristine Riseng Engebretsen, studentrådsleder på VID, står ved siden av en informasjonsplakat.

Inspirasjon for fremtiden

Utformingen av informasjonssenteret spiller på den symbolske og fysiske verdien av hagen. Det er fylt med ekte planter, møblementet har organiske former og skjermede sitteplasser under levende trær gir mulighet for ro og refleksjon. 

Senteret byr på illustrasjoner, kart, korte filmer, informasjonsmateriale og presentasjoner. I midten står det en detaljert 3D-modell som viser hvordan flere eksisterende og nye bygg skal spille sammen. 

På sikt vil informasjonssenteret kunne huse utstillinger med bl.a. illustrasjoner, kunst og foto. Barnehagebarn, studenter, og beboere vil bli invitert til å vise fram kunst som de lager om Diakonhjemmet hage. 

Informasjonssenteret ligger sentralt i første etasje i Diakonveien 18, som er Bibliotek- og læringssenteret. Det er åpent for publikum mandag-fredag, kl. 7.30-16.00. Alle er velkomne til å besøke oss og få mer informasjon om prosjektet. 

Har du spørsmål, ideer eller innspill, ønsker vi å høre fra deg. Send oss gjerne en epost på hage@diakonhjemmet.no

Vil du vite mer?

Da kan du kontakte Kommunikasjonsrådgiver Diakonhjemmet Stiftelse Melissa Lyby.