Hopp til hovedinnhold

Sansestien gir rom for bakkekontakt

Har du noen gang lagt merke til tømmerstokkene, barken og sanden langs asfaltstien i parken bak sykehuset? Det er sansestien.

Sansestien er oppgradert, til glede for både pasienter, ansatte og enhver besøkende. Fysioterapeut Inger Dokken ved Avdeling for Klinisk aktivitet på Diakonhjemmet sykehus (t.v.) går sammen med en pasient som trener på stien.
Oppdatert:

Et unikt tilbud for terapi og rekreasjon

Bak Diakonveien Omsorg+, mellom parkeringsplassen og baksiden av sykehuset, strekker sansestien seg langs et område med frodige grønnsakskasser, sittegrupper og kupert gressplen. Den glir nesten umerkelig inn i landskapet, og er åpen for alle. Målet er å utnytte naturen som en del av et unikt tilbud for terapi og rekreasjon, og laget for å forbedre balanse, koordinasjon og kroppsbevissthet.

Til nytte og nytelse

Stien er et tilbud til både inneliggende pasienter på sykehuset, beboere på Omsorg+, barnehagebarn og andre besøkende. Etter de nye forbedringene er sansestien mer brukervennlig for alle og bedre tilpasset ulike hjelpemidler. Fysioterapeut Inger Dokken ved Avdeling for Klinisk aktivitet, forteller at hun for eksempel kan gå med pasienter sikret i forflytningsbelte, og ha rullestolen på asfaltstien rett ved siden av for ekstra trygghet. Bonusen, sier hun, er å kunne være ute på dager som dette. Dokken og kollega Nadia Straumann Flesjø, ser begge stor verdi i å ta med pasientene ut.

 

- Spesielt langtidsliggende pasienter får muligheten til å komme seg ut og gå på annet underlag enn sykehuskorridorer. Også slagpasienter og pasienter under rehabilitering etter hofte- og kneoperasjoner nyter godt av denne muligheten. Vi ser det ofte gir pasientene en større motivasjon til opptrening fordi de får gjort noe annet, og vært ute, forteller fysioterapeutene.

Åpen for alle

Den oppgraderte balansestien, som også er åpen for publikum, forventes å bli et populært sted å oppsøke for besøkende til sykehuset. Vi oppmuntrer alle til å bruke stien som en morsom og utfordrende aktivitet, eller som et turmål i et avbrekk i en hektisk hverdag. 

 

Oppgraderingen av stien er et resultat av et samarbeid mellom Diakonhjemmet sykehuset og stiftelsen Diakonhjemmet. 

Vil du vite mer?

Da kan du kontakte Kommunikasjonsrådgiver Diakonhjemmet Stiftelse Melissa Lyby.