Hopp til hovedinnhold

Vil bruke byggegjerder som kommunikasjonskanal

Kan byggegjerder ha humor?

Byggegjerder som kommunikasjonskanal. Noen av dukene på gjerdene har tekst, kart eller QR-kode. Snart kommer foto, barnetegninger.
Oppdatert:

Gjerder rundt anleggsområder kan ofte se lite pene ut. På disse gjerdene henger gjerne et sammenrasket utvalg av reklameplakater i et kaos av farger. 

– Slik ønsker ikke vi å ha det. Vi ønsker å bruke byggegjerdene som en kommunikasjonskanal og tenkte design og helhet, sier leder for kommunikasjon og samfunnskontakt Manuela Ramin-Osmundsen. 

I forbindelse med byggingen av Diakonhjemmet hage vil store områder være et anleggsområde i lange perioder. Rundt disse områdene må det settes opp gjerder for å sikre utstyr og hindre uvedkommende adgang. Det vil etter hvert bli hundrevis av meter med gjerder. 

Byggegjerder med mening

– Disse gjerdene ønsker vi å bruke som en kommunikasjonskanal – gi gjerdedukene en ensartet form og fortelle ulike budskap. Gjerne med en liten dæsj humor – ved å si ting på en litt uvant måte som gjør at du kanskje stopper opp, sier Ramin-Osmundsen. 

Det er også mulig å bruke disse byggegjerde-flatene til å vise fram illustrasjoner, kunst eller foto. Vi vil gjerne invitere barn fra barnehagene våre på Steinerud til å lage tegninger vi kan bruke på dukene, eller kanskje kan et lite kunstverk fra maler-kurset på Diakonveien Omsorg+ bli å se på kommende duker på gjerdene? 

Samtidig ønsker vi å bruke byggegjerdene for å fortelle hva som skjer bak gjerdet, hva Diakonhjemmet står for og visjonen for området. Noen duker på byggegjerdene har et bestemt budskap, mens andre sier bare «HEI». 

Hensikten er å møte publikum, beklage for ulempene, men også forklare på en litt morsom måte. 

Vil du vite mer?

Da kan du kontakte Sjef for Fellestjenester Kaj Boland.