Hopp til hovedinnhold

Diakonveien Omsorg+

Konseptet Omsorg+ er Oslo kommunes satsing på et alternativ til opphold på sykehjem og det å fortsatt bo hjemme. Dette er boliger tilpasset eldre som ikke trenger sykehjemsplass, men som har utfordringer med å bo i egen bolig. Leilighetene blir tildelt etter søknad til Oslo kommune.

Omsorg+ beboer Randi Kvile Sickel og musikere som holdt en flott minikonsert under den offisielle åpningen.
Oppdatert:

Konseptet Omsorg+

Omsorg+-boligene er bemannet hele døgnet med en husvert. I aktivitetssenteret har mulighet for sosiale fellesskap og beboertilbud som for eksempel aktivitetsrom, kjøkken, kafe, kulturarrangementer og treningssenter.

Leilighetene inneholder stue med kjøkkenkrok inklusive hvitevarer, soverom, bad, entre, balkong/uteområde, Boligene er ca. 47 kvm for en enkeltperson og ca. 54 kvm for par. Leilighetene har universell utforming.

I Diakonveien Omsorg+ får du: 

  • aktivitet og mulighet for sosialt fellesskap
  • tilpassede leiligheter
  • bemanning hele døgnet ved husvert
  • aktivitetssenter og fellesrom med bl.a. trening, kurs, kulturelle innslag og fellesarrangement
  • tilbud om matservering i kaféen

Her kan du se og lese mer om aktiviteter og tilbud som tilbys hver uke.

Her kan du lese mer om Aktivitetssenteret ved Diakonveien Omsorg+. 

Diakonveien Omsorg+ er omsorgsleiligheter man blir tildelt etter søknad til Oslo kommune.

For å gi et bredere spekter av helsetjenester til beboerne samarbeider Diakonveien Omsorg+ med andre virksomheter på Diakonhjemmet. Dette samspillet gjør at Diakonveien Omsorg+ styrker kvaliteten på støttetjenestene som leveres.

Leietakerne kan velge mellom ulike aktiviteter, trening og samlinger, og det tilbys forskjellige aktiviteter for alle som studerer, arbeider og bor i området.

Man søker Oslo kommune om plass i Diakonveien Omsorg+. Blir man tildelt plass, inngår man en leieavtale med Bydel Vestre Aker. Her kan du lese mer om Diakonveien Omsorg+

Det gode hjørnet kafé og spiseri

Kafeen er åpen for alle og ligger i Diakonveien Omsorg+.

Det gode hjørnet kafé og spiseri holder åpent fra kl 08 til kl 22 hver dag. Varm lunsj serveres mandag til fredag mellom 11.30 og 13.00. Middag serveres mellom 15 og 17. Vi tilbyr også catering og take away.

Kontakt oss på +47 930 71 660.

Bærekraftsmål

Diakonhjemmet Omsorg+ er sertifisert med  BREEAM NOR med sertifiseringsnivå Very Good. Dette er Europas fremste bærekraft-sertifisering for bygg.

Hele Diakonhjemmet hage skal sertiseres med BREEAM Communities. Dette er et rammeverk og et sertifiseringssystem for å vurdere sentrale miljømessige, sosiale og økonomiske bærekraftsmål for større områdeutviklinger.

 

Arkitekt/entreprenør

Arkitekt: Lund + Slaatto Arkitekter. 

Entreprenør: Strøm Gundersen AS

Byggeperiode:

Byggestart 2018. 

Ferdigstilt 2020. 

Vil du vite mer?

Da kan du kontakte Kommunikasjonsrådgiver Diakonhjemmet Stiftelse Melissa Lyby.